עדיין מתלבטים איזה ביטוח מחלות קשות כדאי לבחור ? השוואה מעודכנת (12/2024) חושפת את ההבדלים בין חמש חברות הביטוח המובילות בישראל, מציגה אילו מחלות באמת כלולות, ואיך לבחור את הכיסוי המשתלם ביותר.
המחלות שקיימות בכל הפוליסות
תחילה חשוב לציין מה אחיד לכל החברות כי זה החלק הקל.
משרד האוצר - אגף שוק ההון, ביטוח וחסכון - הוציא חוזר ב 24/9/2015 שבה הוא מציין על אלו מחלות להיות כלולות בתוך הפוליסה וזה החלק המשותף לכל החברות :
המחלות שחובה לכלול בביטוח מחלות קשות
סרטן - כולל לוקמיה, לימפומה ומחלת הודג'קין.
שבץ מוחי - אירוע מוחי חמור עם נזק נוירולוגי קבוע.
טרשת נפוצה - מחלה הפוגעת במערכת העצבים המרכזית.
התקף לב חריף - נמק של חלק משריר הלב כתוצאה מחסימה.
ניתוחי מסתמי לב - החלפה או תיקון של מסתמי הלב.
ניתוח אבי העורקים - ניתוח או צנתור לתיקון מפרצת באבי העורקים.
אי ספיקת כבד פולמיננטית (Fulminant Hepatic Failure).
אי ספיקת כליות סופנית (End-Stage Renal Failure).
אנמיה אפלסטית חמורה (Severe Aplastic Anemia).
גידול שפיר של המוח - כולל גידולים בקרומי המוח ובלוטת יותרת המוח.
מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD).
פגיעה מוחית מתאונה (Brain Damage by Accident).
מחלת פרקינסון (Parkinson's Disease).
תסמונת הכשל החיסוני הנרכש (AIDS עם הרחבות להגדרה).
אני מציין כאן את המחלות העיקריות הנוספות שכל חברה הוסיפה לצורך השוואה בין החברות :
להלן השוואה ידידותית וממוקדת בין חמשת חברות הביטוח, הכוללת שם החברה, שם המוצר, כמות המחלות המכוסות ודוגמאות בולטות למחלות מכוסות:
כלל – "מדיקל מחלות קשות"
מגדל – "מזור מורחב"
הראל – "מענקית זהב"
הפניקס – "מרפא 2020"
מנורה מבטחים – "נכות אור TOP"
שכיחות של מחלות
סוכרת נעורים - מחלות כמו סוכרת נעורים (Type 1 Diabetes) נחשבות יחסית נפוצות בקרב ילדים ומתבגרים, עם מאות מקרים חדשים בשנה בישראל.
סוכרת נעורים כרוכה בטיפול יומיומי מתמשך (אינסולין, מד סוכר רציף, משאבות) והוצאות רפואיות ארוכות טווח.
מחלות לב, ובפרט מצבים הדורשים השתלת דפיברילטור, אמנם אינן שכיחות כמו כלל המחלות הקרדיולוגיות, אך מחלות לב כשלעצמן נפוצות מאוד, במיוחד בגילאים מבוגרים.
דפיברילטור מושתל מיועד לחולים עם הפרעות קצב מסכנות חיים, דבר שעלול להופיע אצל חלק קטן מחולי הלב, אך לא ניתן להתעלם מההשלכות הכלכליות והבריאותיות במקרה זה.
מחלות אוטואימוניות כמו זאבת (SLE) אינן נדירות כמו מחלות נוירודגנרטיביות נדירות (כגון הנטינגטון או ALS), אך עדיין מדובר באלפים בודדים של חולים בישראל.
זאבת מצריכה לעיתים טיפולים ביולוגיים יקרים, מעקב מתמשך ואבחון מוקדם.
HIV/AIDS, על אף ירידה בשיעורי ההדבקה בחלקים מהעולם המערבי, עדיין פוגע באלפי אנשים בישראל, והטיפול בו אמנם נגיש דרך סל הבריאות, אך עשוי להיות לאורך שנים ולהצדיק כיסוי נוסף
מחלות כמו ALS, הנטינגטון, נוירומיאליטיס אופטיקה וקרויצפלד-יעקוב הן נדירות מאוד, בדרך כלל פחות מ-1-2 מקרים ל-100,000 איש בשנה.
בהשוואה בין חברות הביטוח, ניתן לראות כי כולן מציעות כיסוי למחלות שונות, אולם מספר המחלות המכוסות ומגוון המחלות הנדירות משתנה.
מגדל, לדוגמה, מציעה כיסוי ל-44 מחלות, כולל HIV/AIDS, זאבת, ALS, הנטינגטון, וקרויצפלד-יעקוב.
הפניקס עם 42 מחלות, והראל עם 39, כוללות גם הן מחלות קשות ונדירות.
כלל מציעה כיסוי ל-33 מחלות, בהן סוכרת נעורים, ומנורה מבטחים מכסה 40 מחלות וכולל בין היתר דפיברילטור מושתל, פגיעות בחוט השדרה ומחלות ניווניות.
מה היה לנו עד עכשיו ?
בשקלול השכיחות, מחלות כמו סוכרת נעורים ומחלות לב עשויות להיות סיבה מרכזית לבחור כיסוי מקיף, בעוד שתוספת כיסוי למחלות נדירות עשויה להוות שיקול משני (אלא אם יש היסטוריה משפחתית או חשש ממוקד).
מידע נוסף ניתן למצוא במאמר שלי : האם כדאי לעשות ביטוח מחלות קשות.
אם הגעתם עד לכאן, תחזיק חזק, הידע שלכם כבר עכשיו הרבה יותר רחב מ 95% מהאוכולוסיה בישראל.
חברות הביטוח (למעט חברת הפניקס) מחלקות את המחלות הקשות למספר קבוצות.
זה עוזר לחברות הביטוח לנהל את הסיכון, לקבוע גובה פיצוי למקרה של מחלה נוספת ולכמובן להתחשב בסיכונים לחברה עצמה.
קיימת שונות בין חברות הביטוח, ניקח את מנורה מבטחים כדוגמא -
לקחתי מהאתר של מנורה את 3 הקבוצות שמנורה חילקה את המחלות :
רשמתי את דעתי האישית בנוגע להבדלים בין הקבוצות לצורך ההשוואה של ביטוח מחלקות קשות בין החברות :
הקבוצות המוצגות הן למעשה רשימות של מחלות ומצבים רפואיים חמורים, אך הן מחולקות על פי סוגים או קטגוריות שונות.
ההבדלים בין הקבוצות יכולים לנבוע מאופן הסיווג על בסיס קריטריונים כגון: מערכת הגוף העיקרית המושפעת (כבד, לב, מוח וכו'), סוג המחלה (מחלה כרונית לעומת אירוע חד פעמי), רמת הסופיות או שלב המחלה, והגדרה ביטוחית או חוקית של "מחלות קשות" על פי פוליסות ביטוח ונורמות מקובלות.
להלן הסבר המבדיל בין הקבוצות:
קבוצה 1:
בקבוצה זו מופיעות מחלות ומצבים המוגדרים לרוב כ"סופניים" או חמורים מאוד הקשורים לאובדן תפקוד יסודי או הצורך בהשתלת איבר. המצבים כאן לרוב מצביעים על כשל מוחלט/כמעט מוחלט של איבר חיוני או מערכת חיונית. דוגמאות:
מאפיין כללי של קבוצה 1: מצבים סופניים או כאלו המורים על כשל מערכתי קשה והזדקקות לטיפולים פולשניים ומורכבים, לעיתים בלתי הפיכים.
קבוצה 2:
בקבוצה השנייה נכללות מחלות ומצבים המתמקדים בעיקר בלב ובכלי הדם, אירועים מוחיים וכלי דם מרכזיים, וכן מצבים נוירולוגיים חריפים מסוימים.
מדובר במחלות שאומנם הן קשות וחלקן מסכנות חיים, אך הן ברובן מוגדרות כאירועים רפואיים חמורים של מערכת הקרדיו-ואסקולרית או כאלו המצריכים ניתוחים גדולים בכלי דם ראשיים. דוגמאות:
מאפיין כללי של קבוצה 2: התמקדות בעיקר באירועים ומחלות קרדיו-וסקולריות ונוירו-וסקולריות (לב ומוח), ניתוחים גדולים בכלי דם ובאירועים חמורים הדורשים התערבות כירורגית או טיפול חירום מתקדם.
קבוצה 3:
קבוצה זו כוללת מגוון רחב של מחלות ממאירות, מחלות ניווניות, מצבים נוירולוגיים קשים, מחלות חשוכות מרפא, מחלות זיהומיות חמורות, וליקויים חושיים חמורים. זוהי קבוצה הטרוגנית המכילה מחלות קשות במיוחד, חלקן כרוניות ופרוגרסיביות, חלקן ממאירות, חלקן זיהומיות וחלקן נוירולוגיות-ניווניות. דוגמאות:
מאפיין כללי של קבוצה 3: זוהי רשימה מגוונת מאוד הכוללת מצבי קיצון בריאותיים ממערכות שונות בגוף – גידולים (ממאירים ושפירים), מחלות נוירולוגיות קשות, ליקויים חושיים, מחלות זיהומיות קשות, פגיעות מוחיות, נכות פיזית חמורה, ומחלות כרוניות סופניות במערכות שונות.
לסיכום ההבדל בין הקבוצות:
כל מחלה בקופסה משלה: הפן האסטרטגי מאחורי הקבוצות
כאן צריך לדעת ולקרוא את האותיות הקטנות. בדוגמא מהפוליסה של מנורה - כמו שאר חברות הביטוח בישראל, יש הגבלה במספר כמות התביעות שניתן להגיש.
אם ניקח את קבוצה 2 כדוגמא - ברגע שיש תביעה אחת הפוליסה מסתיימת. חלית במחלה נוספת - לא תקבל פיצוי. הכיסוי הסתיים.
אבל אם חלית במחלה מקבוצה 3 - הכיסוי ממשיך -אין הגבלה לכמות התביעות שניתן להגיש.
חלית במחלה מקבוצה 1 - ניתן לתבוע שוב את קבוצה אחת ולאחריה הפוליסה תבוטל.
לכל חברה יש את האותיות הקטנות שלה. ההבדלים כאן לא גדולים, אבל כן כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע, לבדוק מחירים והנחות עדכניות - ולראות מה יכול להתאים לך ולמשפחתך.
ביטוח מחלות קשות הוא לא עוד סעיף בתקציב, אלא שכבת הגנה אמיתית לך ולמשפחתך.
המאמר נועד לעזור לך להבין את ההבדלים בין חברות הביטוח המובילות, לסייע בבחירת הפוליסה שמתאימה לך באמת, ולהראות לך כיצד מיון המחלות לקבוצות וגיוון בכיסוי משפיעים על גובה הפיצוי והעזרה שתקבל כשתזדקק לה.
חשוב לזכור: הבחירה בביטוח מחלות קשות אינה דבר שעושים בחטף. מומלץ בחום להיעזר בסוכן ביטוח פנסיוני מקצועי, שיוכל לכוון אותך למוצר הנכון בהתאם לצרכים, להיסטוריה המשפחתית ולסיכונים האישיים שלך.
**מאמר זה אינו מהווה בשום פנים ואופן תחליף לייעוץ מקצועי, אלא נקודת מוצא להעמיק את ההבנה ולקבל החלטות מושכלות יותר.
אל תשאיר את הפנסיה ליד המקרה - לתכנון מקצועי השאר פרטים
Created with © systeme.io